Algemene informatie
Algemene informatie vindt u:
- In de schoolgids
- In de Jozefflits
- Op de groepspagina’s op de website
- Op het prikbord bij de klas
- Op deze pagina van onze website
Vanaf schooljaar 2023-2024 werkt groep 3 t/m 8 met een nieuw leerlingvolgsysteem: Cito Leerling in Beeld (LiB). De ontwikkeling van de kleuters wordt in beeld gebracht middels Mijn Kleutergroep. De overstap naar Cito LiB moest gemaakt worden, aangezien Cito de toetsen en de analyses in een nieuw jasje heeft gestoken. Het oude Cito 3.0 kan dan ook niet meer gebruikt worden door scholen.
Om ouders mee te nemen in de toetsen die op de Jozefschool worden afgenomen, is er een presentatie gemaakt. Tevens is er een leeswijzer ontworpen voor ouders waarin uitleg wordt gegeven over het leerlingprofiel dat in het rapport van uw kind (groep 3 t/m 8) mee naar huis zal komen. Tijdens de voortgangsgesprekken gaan we vooral in op de ontwikkeling van uw kind. Tip is om de uitleg van tevoren door te nemen, waardoor het gesprek zo effectief mogelijk gevoerd kan worden.
Om de rust in en rondom de school te vergroten, hebben wij met elkaar een aantal afspraken gemaakt:
- De deuren gaan ’s morgens om 08:20 uur open, ouders nemen buiten afscheid van hun kind(eren);
- Om 08:30 uur beginnen de lessen, ouders verlaten dan het schoolplein;
- Ouders wachten aan het einde van de dag buiten de hekken, om 14:00 uur mag u de pleinen betreden (m.u.v. kleuterplein);
- Ouders van kleuters wachten buiten de poort, de leerkracht loopt met de hele klas naar buiten waarna uw kind naar u toekomt. Op die manier houden we goed het overzicht;
- Als een kind klassenbeurt heeft, komt hij/zij iets later naar buiten. Dit melden zij u zelf;
- Een aantal keer per jaar zijn ouders ’s ochtends of ’s middags welkom in de school. Deze data worden gedurende het schooljaar gecommuniceerd;
- In de school lopen we rustig en praten we met een zachte stem.
Voor de veiligheid van de kinderen is het van belang dat iedereen zich aan de verkeersregels houdt. Zowel in de ochtend als in de middag is het rondom de school erg druk met kinderen die van alle kanten toestromen.
Wij adviseren ouders om hun kind zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school te brengen. Naast de school hebben we een autovrije zone gecreëerd waar u veilig uw fiets kunt stallen. De kinderen zetten hun fiets in één van de vele fietsenrekken rondom de school. Fietsen is niet toegestaan op de pleinen of op de stoep. Rondom het kleuterplein zijn de wandelpaden smal, wilt u uw (bak)fiets netjes wegzetten zodat het pad vrij blijft?
Wanneer u met de auto naar school komt dan zijn er meerdere parkeermogelijkheden rondom de school. Wilt u hierbij rekening houden met de buren? Parkeer uw auto op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen. Deze staan duidelijk aangegeven. Op sommige plaatsen geldt een stop- en parkeerverbod en ook uw auto parkeren op de stoep is niet toegestaan.
Er vindt regelmatig overleg plaats met de verkeerscommissie en de gemeente. Knelpunten worden dan besproken en indien nodig wordt er extra gehandhaafd.
Wij streven naar een zo gezond mogelijke school. Dit betekent dat wij veel bewegen, o.a. in de pauzes, maar ook aandacht hebben voor gezonde voeding. Wij doen mee aan een landelijk project: JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht).
De kinderen kunnen de hele dag water drinken uit een eigen bidon/fles. In de ochtendpauze eten we iets van fruit of groente en in de middagpauze een zo gezond mogelijke lunch. Snoep en frisdranken zijn niet toegestaan.
Heeft uw kind een allergie of dieet? Geef dit na door aan de leerkracht zodat we hier rekening mee kunnen houden bij traktaties en festiviteiten.
Als een kind jarig is dan mag er getrakteerd worden. Een traktatie hoeft niet groot te zijn, maar als u hier toch voor kiest dan spreken wij met de kinderen af dat zij er één van mogen kiezen en de rest mee naar huis nemen.
Het gebruik van mobiele telefoons is niet toegestaan van 8:20 – 14:00 uur.
Bij de onderbouw wordt er gebruik gemaakt van iPad’s en in de bovenbouw van laptops. Het internetverkeer op school wordt gefilterd waardoor kinderen veiliger kunnen surfen.
In de bovenbouw bieden wij lessen aan op het gebied van digitale geletterdheid. Ze leren hier omgaan met computers, mediawijsheid en hoe je met elkaar omgaat op sociale media.